Med svensk tradition

Konditori i Järna sedan 1953.

Om oss på Lilla Maräng

Konditori Lilla Maräng i Järna etablerades 1954 och drivs sedan 2006 av paret Micke Lundmark och Ulrika Ryhnell-Lundmark.

Om Micke och Ulrika

Micke och Ulrika jobbade i sina unga dar på Konditori Vetekatten i Stockholm. Dom blev så småningom ett par och bestämde sig för att slå sina påsar ihop. Där någonstans började färden till det som skulle bli Konditori Lilla Maräng. Ulrika är ursprungligen en Mölnbotjej som hade börjat tröttna på storstadslivet efter åren i Stockholm. Hon övertalade Micke att flytta med henne till Mölnbo och börja jobba på Saltå Kvarn i Järna.

Från Saltå till Järna

Efter en tid fick paret förfrågan om att ta över driften av cafeet och butiken. Ett stort beslut för ett ungt par som funderade under några dagar innan de till sluta tackade ja. Micke och Ulrika drev Saltå Kvarn under 4 framgångsrika år samtidigt som de drömde om ett riktigt litet konditori. Drömmen blev sann när paret blev erbjudna att ta över Sjöbergs Konditori i Järna, en rörelse som haft samma ägare i 55 år. Paret tog chansen att ta över verksamheten, döpte om konditoriet till Lilla Maräng som idag är ett namn vida känt, bl.a. för sitt goda bröd.

Öppettider

Månd-Fred 09:00 - 17:00
Lörd 10:00 - 15:00
Sönd Stängt
Se öppettider helgdagar

Sociala Medier

Kontakta oss

Tel: 08-551 733 34
Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.